Vegan paddenstoelenrisotto

Paddenstoelenrisotto

Op zoek naar een hartverwarmend wintergerecht? Probeer dan deze risotto met kastanjechampignons, oesterzwamen en shiitakes.

Paddenstoelenrisotto

Bereidingstijd35 min
Maaltijd: Main Course
Keuken: Italian, Vegan
Porties: 2
Calorieën: 316kcal

Equipment

  • Steelpannetje
  • Hapjespan
  • Keukenmes
  • Snijplank
  • Houten lepel
  • Maatbeker

Ingrediënten

  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • 175 gram paddenstoelenmix (kastanjechampignons, oesterzwammen en shiitakes)
  • 150 gram risottorijst
  • 5 gram peterselie
  • 1 el edelgistvlokken
  • 1 blokje paddenstoelenbouillon
  • 500 ml water
  • 1 scheut droge witte wijn (vegan)
  • 2 el olijfolie

Instructies

  • Snijd de paddenstoelen in plakjes
  • Pel en snipper de ui
  • Plet het teentje look en snijd in fijne stukjes. Strooi er een klein beetje zouter over en plet de look met de platte kant van je keukenmes tot een pasta.
  • Giet het water in een steelpannetje, voeg het bouillonblokje toe en breng aan de kook. Zet het vuur uit wanneer de bouillon bijna kookt.
  • Verhit 1 el. olijfolie in een hete hapjespan. Bak hierin de paddenstoelen tot ze helemaal gaar zijn.
  • Verhit in een tweede hapjespan 1 el. olijf olie. Bak hierin de ui. Voeg na enkele minuten de risottorijst toe. Laat de rijst een minuutje meebakken en blus dan met een scheut witten wijn.
  • Voeg een derde van de bouillon toe aan de risotto, wanneer de wijn bijna verdampt is. Herhaal dit proces tot de rijst al dente is. Voeg indien nodig extra water toe.
  • Haal de risotto van het vuur. Voeg de edelgistvlokken, champignons en peterselie toe. Breng op eventueel op smaak met peper en zout.
  • Schep op in twee diepe borden (of kommen) en geniet!